Aerobic

Aerobic

Clasele de aerobic sunt o adevărată revelaţie a antrenamentelor cardio, fiind nu doar eficiente în procesul de slăbire şi tonifiere a musculaturii, ci şi foarte distractive. Exerciţiile specifice includ combinaţii de dans aerobic efectuate în acelaşi tempo cu muzica , astfel că vei avea senzaţia că te afli la o petrecere cu muzică ritmată, unde toată lumea dansează şi se simte bine.

Beneficiile şedinţelor de aerobic:

– se tonifiază musculatura şi se activează arderea grăsimilor, ducând astfel la scăderea în greutate;
–  creşte rezistenţa cardiovasculară;
– se dezvoltă forţa şi flexibilitatea musculară;
– se reduce nivelul de stres;
– se reglează metabolismul.

Clasele de aerobic presupun câteva minute de încălzire pentru început şi câteva minute de stretching la final. Majoritatea exerciţiilor de aerobic sunt focalizate pe zonele „cu probleme”, adică muşchi fesieri, coapse, abdomen şi braţe, pe care le tonifică fără a le creşte volumul. Întrucât antrenamentul implică exerciţii executate într-un ritm alert, într-o astfel de clasă se consumă un număr mare de calorii, fără ca participanţii să simtă că fac un efort ieşit din comun.

Clasele de aerobic se adresează persoanelor de toate vârstele, femeilor şi bărbaţilor deopotrivă, în special dacă îndrăgesc dansul şi au un nivel minim de coordonare.