Zumba Fitness

Zumba fitness

Zumba este un program de fitness inspirat din dansurile latino şi implică o combinaţie între elemente ce ţin de dans şi elemente din sfera aerobicului.

De ce să alegi Zumba Fitness?

În primul rând pentru că este un mod plăcut de a face mişcare, timp în care dai jos kilogramele în plus. Îţi eliberezi mintea de gândurile pesimiste, trupul de energiile negative, cunoşti noi oameni şi multe altele.
De îndată ce ai început să iei parte la antrenamentele Zumba vei vedea că toţi muşchii corpului încep să lucreze. Pe ritmuri latino, îţi mişti mâinile, picioarele, şoldurile, te apleci, te ridici, te îndoi, te învârţi, dar te şi distrezi. Caloriile arse diferă de la o persoană la alta, în funcţie de nivelul de fitness la care a ajuns, cât şi intensitatea mişcărilor. Într-o oră de Zumba se pot pierde de la 300 până la 1000 de calorii.
Aşadar, un astfel de antrenament ajută la tonifierea şi sculptarea corpului, la întărirea muşchiului inimii şi la pierderea kilogramelor nedorite, toate în acelaşi timp.

Foarte multe persoane nu reuşesc să ducă la bun sfârşit un program de fitness. De ce? De cele mai multe ori, din lipsă de timp şi voinţă, probabil intervine şi plictiseala ce apare de-a lungul şedintelor. De aceea, exerciţiile Zumba sunt potrivite pentru persoanele care se confruntă cu astfel de probleme. Oricine poate să participe la şedinţele de Zumba, indiferent de vârstă. Muzica plină de viaţă te îndeamnă la distracţie şi bună dispoziţie. Nici nu îţi vei da seama cât de repede a trecut timpul, iar în câteva şedinţe, rezultatele vor apărea negreşit.

Luând parte la orele de Zumba vei avea posibilitatea de a cunoaşte noi persoane care au cel puţin un lucru ân comun cu tine, şi anume: plăcerea de a face exerciţii fizice pe ritmuri latino.

În concluzie, rezultatele dorite se vor vedea în timp, în funcţie de timpul alocat exerciţiilor Zumba, dar şi de organismul fiecărei persoane în parte. De asemenea, un stil de viaţă sănătos nu înseamnă doar mişcare, ci şi o alimentaţie corespunzatoare bazată pe cât mai multe fructe, legume, carne friptă, sucuri naturale.