Dansuri populare românești

Dansuri populare românești – instructor Alina Nica

Dansul popular românesc se caracterizează printr-o bogăţie nesfârşită de mişcări izvorâte din miile de jocuri existente, într-o mare varietate a stilurilor proprii fiecărei regiuni şi prin vigoarea, veselia naturală, temperamental şi dinamismul interpretării. În construcţia dansului românesc se întâlnesc o mulţime de forme, o variaţie plăcută de tempouri, o ritmică bogată şi nuanţată.

Cursul de dansuri populare românești de adresează atât copiilor cât și adulților.
Pentru cei ce nu cunosc dansul și cântecul popular, frecventarea cursurilor de dans popular este o modalitate de a lua contact cu portul, tradițiile și obiceiurile ce se regăsesc în diferite colțuri ale tării.

Frecventând cursuri de dans popular, predate de instructori de dans specializați în folclor, putem descoperi magia dansului folcloric, un univers plin de muzică, armonie și voie bună, pe care vom ajunge să îl iubim și să îl salvăm, transmițându-l mai departe și copiilor noștri. Atât timp cât suntem deschiși și dornici de a descoperi adevaratul tezaur pe care îl deținem, de a îl perpetua și a îl cinsti, nu avem cum să pierdem identitatea națională.